HIKOILUSSAKIN ON TUTKIMUSSARKAA

kuva18

SAMKin hyvinvointia edistävä teknologia- sekä automaatiotutkimusryhmä yhdistävät voimansa hyvinvoinnin edistämiseksi ja oikeanlaisen teknologian kehittämiseksi. Konkreettisia esimerkkejä on lukuisia, mutta ajankohtaisena mainittakoon ruotsalaisyhteistyössä toteutettava MakesSense! -projekti. Hankkeessa kehitetään mm. konenäkö- ja RFID teknologiaan perustuvia anturointimenetelmiä hikoilun analysointiin. Sovelluksia sopiville antureille löytyy niin liikkumaan aktivoinnin kuin hoitotyön saralta.

SAMKilla on erityisen hyvät lähtökohdat yksilölähtöisen teknologian kehittämiseen, sillä osaamisemme kattaa koko ketjun hoitotyöstä teknologiasovelluksiin. SAMKilla onkin keskeinen rooli oikean asiakastarpeen ja teknologian mahdollisuuksien yhteensovittamisessa ja toimialojen välisessä tulkinnassa. Tutkimusryhmät valmistelevat parhaillaan uutta yhteishanketta, jonka tarkoituksena on palvella laajemmin erityisesti satakuntalaisia toimijoita.

Hankkeesta lisää:

http://www.samk.fi/hankkeet/makessense!

1

Kuva 1 / 3

Projekti-insinööri Tommi Lehtinen ilmoittautui vapaaehtoiseksi polkijaksi, kun tarvittiin hikoilijaa. Tekniikan harjoittelijat Janika Tommiska ja Jere Aho huolehtivat hikoilijan lämpö- ja lähi-infrapunakuvauksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.